Senior Compliance Officer

Stockholm
Ansök senast: 2022-08-31

I 130 år har Max Matthiessen hjälpt företag och privatpersoner att fatta välgrundade beslut om pensioner, försäkringar och placeringar. Genom upphandling, analys och rådgivning skapar vi marknadens främsta spar- och försäkringsprodukter. Bland våra kunder finns alltifrån stora börsbolag till mindre ägarledda bolag och privatpersoner. 

Max Matthiessen står idag inför en otroligt spännande tillväxtsresa tillsammans med Nordic Capital som ägare. Vi har som ambition att under de kommande åren växa och skapa nya möjligheter för både bolaget och våra medarbetare. Just nu söker vi efter en Senior Compliance Officer med ansvar för regelefterlevnaden inom vår Max Matthiessen AB. 

Din roll

Som Senior Compliance Officer kommer du att ha ansvar för att säkerställa att bolaget, Max Matthiessen AB, bedriver sin verksamhet på ett sätt som är förenligt med gällande krav. Detta innebär bl.a. att du håller dig uppdaterad på kommande regelförändringar, att du tar en aktiv roll i implementeringen av nya och ändrade regler och att du kontrollerar efterlevnaden av gällande regler. Vidare kommer du att spela en naturlig roll som stödjande och rådgivande i framtagandet av nya produkter och tjänster, ha kontakt med tillsynsmyndigheter och löpande utbilda och bistå organisationen med hjälp i regelefterlevnadsfrågor.

Som ansvarig för regelefterlevnaden i Max Matthiessen AB kommer du att ingå i Max Matthiessen-gruppens compliance-funktion och ha möjlighet att diskutera med samt få hjälp och stöd av övriga kollegor i gruppen.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har en juristexamen samt flera års erfarenhet av ett liknande arbete. Sannolikt har du god kunskap om försäkringsmarknadens produkter och tjänster samt de regelverk som omgärdar marknaden. Vi tror att du tidigare har arbetat med liknande frågor i ett försäkringsbolag, en försäkringsförmedlare, på en bank eller som konsult/jurist på en konsultfirma/advokatbyrå. Erfarenhet från Finansinspektionen är självklart också meriterande. 

Vi ser det som en självklarhet att du är en analytisk och strukturerad med en god förståelse för affären. Du arbetar självständigt, men motiveras även av att arbeta tillsammans med dina kollegor och dela med dig av din kunskap och erfarenheter. För oss är det viktigt att man har ett stort driv och arbetar med en hög kvalité. Vidare har du lätt att kommunicera och förklara samt har stor integritet.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Om detta låter som rätt utmaning för dig tveka inte att skicka din ansökan till oss, i din ansökan vill vi ha ditt CV/LinkedInprofil. Vi kommer rekrytera löpande. Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta vår HR Generalist Julia Winberg, 073 375 72 84. 

Kontaktperson

Julia Winberg

julia.winberg@maxm.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %