M&A Analyst

Stockholm
Ansök senast: 2023-06-30

Max Matthiessen är en av Sveriges ledande liv- och sakförsäkringsförmedlare. Våra rådgivare och investeringsspecialister har lång erfarenhet av att hjälpa företag och privatpersoner med upphandling, analys, paketering och rådgivning av marknadens främsta spar- och försäkringslösningar.

Max Matthiessen står inför en kraftig tillväxtresa med Nordic Capital som ägare är ambitionen under de kommande åren att växa och skapa nya möjligheter för kunder, medarbetare och partners.

Om rollen

I rollen som M&A Analyst innebär ditt uppdrag att hitta, utvärdera, genomföra och följa upp förvärv i varierande storlek till Max Matthiessens fyra affärsområden. Detta är en möjlighet för dig att få hands-on erfarenhet av hela arbetskedjan från ax till limpa. Du kommer att agera projektledare i våra processer och koordinera flera transaktioner och tillhörande arbetsströmmar parallellt.

Arbetsuppgifter: 

 • Vara involverad i hela M&A-kedjan från strategi, screening och bolagsvärdering, till analys, förhandling, genomförande och closing.
 • Företagsvärdering, ekonomisk analys och modellering.
 • Ta fram högkvalitativt presentationsmaterial (deal memos, värderingssummeringar, business cases) till seniora stakeholders, inklusive ledning, styrelse och ägare. 
 • Projektleda transaktioner, inklusive att koordinera execution med rådgivare (legal/financial) samt interna stakeholders.
 • Projektleda integrationsplanering och koordinera samt följa upp integrationsarbetet med målbolag samt interna stakeholders.
 • I förekommande fall ta styrelseplats i utvalda målbolag för att bidra i löpande uppföljning av genomförda transaktioner.

Du välkomnas till en spännande roll i ett snabbväxande marknadsledande bolag med höga ambitioner och mål. Hos oss kommer du att erbjudas fantastiska utvecklingsmöjligheter och arbeta tätt med dina M&A kollegor och ledning. Vidare kommer du även att få arbeta i en rolig, omväxlande och entreprenöriell driven arbetsplats med ett energiskt och professionellt team i centrala Stockholm. 

Tillträde: Senaste 1 september 2023 eller tidigare enligt ök.

Din profil

För att lyckas i rollen som M&A Analyst hos oss tror vi att du har relevant akademisk examen inom exempelvis ekonomi, industriell ekonomi eller liknande. Du har även minst 1 års erfarenhet av M&A, är i början av din karriär och söker nu en bredare roll inom området. Vi förutsätter att du har hög analytisk förmåga samt ett stort intresse av värdering och finansiell modellering. Naturligtvis behärskar du engelska och svenska obehindrat, i både tal och skrift. 

Rollen ställer krav på att leverera god kvalitét under högt arbetstempo och att kunna driva ett antal transaktioner i olika faser. Därför är det viktigt att du har en hög uthållighet, är stresstålig samt leveranssäker. Vidare ser vi även att du är en skarp projektledare som arbetar efter god struktur och noggrannhet samt arbetar självständigt med ett starkt driv!

Urval sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden är avslutad. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Julia Winberg

julia.winberg@maxm.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %