Business Analyst till FP&A

Stockholm

Som Business Analyst hos Max Matthiessen får du en nyckelroll i ett bolag under förändring. Med Nordic Capital som ägare finns ett högt tempo och fokus på att driva tillväxt, förändring och strategiutveckling med hjälp av data, där rollen som Business Analyst är central. Vi erbjuder ett stort ansvar i analysarbetet i samband med strategi- och prognosarbete och möjligheter att driva på utvecklingen av affären och Max Matthiessens erbjudande. 

Du kommer att ingå i ett högpresterande team inom finansavdelningen inkluderande Business Intelligence och Business Control med en stor inverkan på strategi, utveckling och analys. Tjänsten rapporterar till Head of Group Financial Planning & Analysis. 

Arbetsuppgifter:

 • Identifiera, analysera och utveckla affärsmöjligheter med hjälp av data
 • Ad hoc analyser som beslutsstöd till ledningsgruppen och verksamheten
 • Framåtblickande analyser av både affärsområden samt omvärldsförändringar
 • Analyser till grund för strategiutveckling

Bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen inom antingen ekonomi, finansiell matematik, industriell ekonomi eller annan teknisk utbildning med några års arbetslivserfarenhet av att arbeta med analys exempelvis inom roller som Business Analyst, strategikonsult eller inom Corporate Finance. 

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med analys, sammanställa till presentationer och skapa affärskritiska rapporter. Rätt kandidat har mycket goda kunskaper i effektivt arbete med Excel och Power Point samt systemvana och att hantera dataflöden. Tidigare erfarenheter av att arbete med SQL och Power BI är meriterande men ej ett krav. En mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska är ett krav.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Business Analyst bör du ha en god förmåga att se helheten och sambandet mellan verkliga och ekonomiska frågeställningar. Du har en god teknisk förmåga och kan enkelt omvandla siffror och samband till ord på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt.

Då Max Matthiessen befinner sig i en expansiv och spännande fas trivs du i en snabb och föränderlig miljö, med stora möjligheter att sätta din prägel på utvecklingen av bolaget. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om detta låter som rätt utmaning för dig tveka inte att skicka din ansökan till oss, i din ansökan vill vi ha ditt CV/LinkedInprofil. Vi kommer rekrytera löpande, med undantag för semesterperioden mellan v.28–31. 

Kontaktperson

Julia Winberg

julia.winberg@maxm.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %