DevOps Engineer till Max Matthiessen

Stockholm

Vill du bli en del av Team Matthiessen?

På Max Matthiessen börjar framtiden idag. Här brinner vi för pensionslösningar, placeringar och försäkringar. Men vi förstår också att alla inte gör det: därför vill vi träffa våra kunder för att förstå behov och situation. Tillsammans planerar vi för framtiden.

Max Matthiessen genomgår en spännande tillväxtsresa tillsammans med Nordic Capital som ägare. Vi har som ambition att under de kommande åren växa och skapa nya möjligheter för både bolaget och våra medarbetare. Våra medarbetare är navet för vår framgång. Idag har vi över 700 medarbetare på ett 30-tal orter över hela Sverige och nästan 100 medarbetare i Danmark efter förvärvet av de danska verksamheterna PensionsSelskabet och StockRate Asset Management.

Max Matthiessen rekryterar nu en DevOps Engineer som vill vara med och etablera infrastrukturen för vår resa mot molnet! Vi är måna om att ge varje enskild individ rätt förutsättningar och arbetar aktivt för att expandera utomlands, vilket innebär nya spännande möjligheter för våra medarbetare.

Om Rollen

Som DevOps Engineer hos oss kommer du att vara en del av vårt team "Plattform och Arkitektur" och ha ett nära samarbete med vår nuvarande DevOps Engineer. Tillsammans kommer ni att bygga och vidareutveckla vår molnbaserade infrastruktur på Google Cloud, samt stötta utvecklingsteamen. Dina arbetsdagar kommer att vara varierande och innefatta allt från att bygga pipelines inom DevOps, stödja våra utvecklingsteam med tekniska och arkitektoniska frågor, till att etablera och hantera infrastrukturen för vår molnplattform. Du kommer att delta i tekniska beslut gällande källkodshantering och spela en viktig roll i vår migration från on-prem-lösningar till molnet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Agera utvecklingsstöd till övriga team
 • Designa, konfigurera och implementera den underliggande tekniska strukturen för vår molnplattform Google Cloud
 • Skapa och konfigurera automatiserade arbetsflöden
 • Arbeta med CI/CD: från integration, testning, driftsättning till produktion
 • Gemensamt planera och prioritera kommande arbete 

Om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som DevOps Engineer eller liknande. Du har erfarenhet av CI/CD, Git (särskilt GitLab), Kubernetes samt Google Cloud eller annan molntjänst.

Du har erfarenhet av:

 • Att sätta upp pipelines med verktyg som GitLab, GitHub, Azure DevOps eller Jenkins.
 • Terraform eller liknande verktyg (Ansible, Chef, Puppet).
 • Någon molntjänst, exempelvis Google Cloud, AWS eller Azure.
 • Agilt arbete.
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande:

 • Goda programmeringskunskaper inom Java
 • Erfarenhet från finans- eller försäkringssektorn.

Som person är du kvalitetsmedveten och strukturerad, med ett systematiskt helhetstänk. Du är driven och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är en kommunikativ lagspelare med god samarbetsförmåga. Vi uppskattar att du bidrar med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till konkreta resultat.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Om detta låter som rätt utmaning för dig tveka inte att skicka din ansökan till oss, i din ansökan vill vi ha ditt CV och eller din LinkedInprofil.

Vi samarbetar med rekryteringsbyrån Boxhill Recruitment i denna rekrytering, i nästa steg kommer du vidare till deras plattform där du kan söka tjänsten. Rekryteringen sker löpande. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Petra Törnblom på Boxhill AB, petra.tornblom@bhill.se