Lösningsarkitekt till Max Matthiessen

Stockholm

Vill du bli en del av Team Matthiessen? På Max Matthiessen börjar framtiden idag. Här brinner vi för pensionslösningar, placeringar och försäkringar. Men vi förstår också att alla inte gör det: därför vill vi träffa våra kunder för att förstå behov och situation. Tillsammans planerar vi för framtiden.

Max Matthiessen genomgår en spännande tillväxtsresa tillsammans med Nordic Capital som ägare. Vi har som ambition att under de kommande åren växa och skapa nya möjligheter för både bolaget och våra medarbetare. Våra medarbetare är navet för vår framgång. Idag har vi över 700 medarbetare på ett 30-tal orter över hela Sverige och nästan 100 medarbetare i Danmark efter förvärvet av de danska verksamheterna PensionsSelskabet och StockRate Asset Management.

Max Matthiessen rekryterar nu en Lösningsarkitekt som kommer att ha en nyckelroll i att forma vår IT-strategi och infrastruktur.

Vi är måna om att ge varje enskild individ rätt förutsättningar och arbetar aktivt för att expandera utomlands, vilket innebär nya spännande möjligheter för våra medarbetare.

Om rollen

Som Lösningsarkitekt hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med vår nuvarande Lösningsarkitekt för att utforma och förmedla en tydlig vision för vårt IT-landskap. Du kommer att spela en central roll i att identifiera tekniska utmaningar och koppla dessa till våra affärsmål. Din insats blir avgörande för att driva molntransformation och andra viktiga IT-initiativ. Rollen innebär en möjlighet att påverka vår teknologiska utveckling, både idag och i framtiden. Rollen innefattar bland annat att:

  • Utveckla och kommunicera en klar vision för vårt IT-landskap.
  • Identifiera och hantera tekniska utmaningar i linje med företagets affärsmål.
  • Samarbeta med olika team för att driva viktiga IT-initiativ och molntransformation.
  • Delta i forum för att främja IT:s roll inom organisationen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av lösningsarkitektur. Sannolikt har du en bakgrund som systemutvecklare och har gjort en förflyttning mot arkitektrollen. Vi tror att du har några års erfarenhet som arkitekt och har skaffat dig en förmåga att arbeta övergripande och strategiskt. Kunskap inom molntjänster som GCP, AWS och Azure samt mikrotjänster är önskvärt. Du har troligen även digitala transformationsinitiativ med i bagaget.

Meriterande är:

  • Erfarenhet av arbete med Java, Spring Boot, TypeScript och Angular
  • Erfarenhet av dataanalys
  • Kunskap om Salesforce

Vi söker en driven person som är van att navigera i olika forum med olika typer av intressenter. Prestigelöshet är viktigt för att lyckas hos oss. Du har erfarenhet av att presentera och förankra dina lösningar och idéer i organisationen och kan omformulera komplexa koncept till något enkelt och förståeligt. Du har en god förmåga att se helheten och att skapa planer för hur vi når våra mål. Dessutom har du förståelse samt en vilja att bidra med din kunskap och erfarenhet till våra utvecklingsteam.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Om detta låter som rätt utmaning för dig tveka inte att skicka din ansökan till oss, i din ansökan vill vi ha ditt CV/LinkedInprofil.

Vi samarbetar med rekryteringsbyrån Boxhill Recruitment i denna rekrytering, i nästa steg kommer du vidare till deras plattform där du kan söka tjänsten. Rekryteringen sker löpande. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Petra Törnblom på Boxhill AB, petra.tornblom@bhill.se