Hållbarhetsanalytiker till Max Matthiessen

Stockholm
Ansök senast: 2024-04-28

Vi letar nu efter dig som vill vara med på vår resa som Hållbarhetsanalytiker med huvudinriktning mot förvaltningsorganisationen.

Max Matthiessen-koncernens svenska verksamhet bedriver fond och kapitalförvaltning med drygt 60 md under förvaltning. Vi har höga ambitioner med vårt hållbarhetsarbete, med flera hållbarhetsinriktade produkter i portföljen. Tillsammans med våra samarbetspartners bygger vi en kompetens- och utvecklingshub som plattform för koncernens arbete med hållbarhetsrelaterade frågor.

Om rollen

I rollen som Hållbarhetsanalytiker ingår du i hållbarhetsfunktionen men arbetar nära koncernens förvaltningsorganisation. Du kommer att arbeta med integrering av ESG faktorer i beslutsprocesser för investering samt monitorering och rapportering. Du kommer arbeta med löpande arbetsuppgifter, likväl vara delaktig i pågående utvecklingsprojekt. Du rapporterar till hållbarhetsansvarig på Max Matthiessen. 

Som Hållbarhetsanalytiker hos oss kommer du ansvara för:

 • Vidareutveckla processer för insamling, bearbetning, analys och visualisering av hållbarhetsinformation.
 • Ta fram analysunderlag och insikter för förvaltare, rådgivare, och som stöd i påverkansdialoger.
 • Bidra med utvärderingsmetoder, målsättningar och färdplaner för investeringsstrategier och övergripande hållbarhetsstrategi.
 • Bidra till fondbolagets regulatoriska såväl som frivilliga rapportering mot initiativ och ramverk såsom PRI och Net Zero Asset Managers Initiativ.
 • Samarbeta med förvaltare, rådgivare och andra interna och externa intressenter i olika hållbarhetsrelaterade frågor. 

Din profil 

För att lyckas i rollen ser vi att du har 2-5 års erfarenhet från arbete med hållbarhet inom finansbranschen, exempelvis hos en kapitalförvaltare, kapitalägare, dataanalysföretag, alternativt som konsult mot kapitalmarknaden, eller med hållbarhetsanalys/redovisning. Du har även en akademisk universitetsutbildning inom relevant område.

Vi ser gärna att du har en förståelse för metoder för att integrera hållbarhetsfrågor i investeringsbeslutsprocesser och särskilt från hantering och analys av hållbarhetsdata. Du har även kunskap om hållbarhetsrelaterade regelverk som träffar finansbranschen såsom Disclosureförordningen och EU:s Taxonomi.

Personliga egenskaper

Vi söker en nyfiken, ambitiös och ödmjuk medarbetare som har ett starkt driv och initiativförmåga. 

Du trivs i en föränderlig miljö med många kontaktytor där du verkar med flexibilitet och lyhördhet. 

Du har en hög kvalitativ och kvantitativ förmåga, kan hantera komplexa frågeställningar och motiveras av att lösa problem. Du är en god kommunikatör och talar och skriver svenska och engelska obehindrat. 


Vi erbjuder dig 

 Ett spännande och viktigt arbete i en bransch där hållbarhetsfrågorna numera står i rampljuset. Du välkomnas till ett sammanhang där du har stora möjligheter att växa och utvecklas. Hos oss får du utrymme att driva hållbarhetsagendan som en hörnsten i utvecklingen av framtidens hållbara finansiella rådgivningsplattform. 

På Max Matthiessen värdesätter vi olika erfarenheter och vår ambition är att rekrytera medarbetare från olika bakgrunder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är förlagd till Max Matthiessen kontoret i centrala Stockholm men kan innefatta resande både inom och utanför Sverige.


Varmt välkommen in med din ansökan

Om detta låter som rätt utmaning för dig tveka inte att skicka din ansökan till oss, i din ansökan vill vi ha ditt CV/LinkedInprofil. Vi rekryterar löpande, därför rekommenderar vi dig att skicka in en ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor gällande rekryteringen vänligen kontakta hållbarhetsansvarig Josefin Dahlén, josefin.dahlen@maxm.se

Framtiden börjar idag!

På Max Matthiessen börjar framtiden idag. Här brinner vi för pensionslösningar, placeringar och försäkringar. Men vi förstår också att alla inte gör det: därför vill vi träffa våra kunder för att förstå behov och situation. Tillsammans planerar vi för framtiden. Max Matthiessen genomgår en spännande tillväxtsresa tillsammans med Nordic Capital som ägare. Vi har som ambition att under de kommande åren växa och skapa nya möjligheter för både bolaget och våra medarbetare.


Våra medarbetare är navet för vår framgång. Idag har vi cirka 600 medarbetare på ett 30-tal orter över hela Sverige. Och vi är måna om att ge varje enskild individ rätt förutsättningar.

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %